Cafea cu lapte (1931)

Cosmin Dragomir Rețete Udătură

Pentru prepararea cafelei cu lapte ne trebuiesc următoarele cantități pentru o persoană: 1 pahar cu lapte, 20 gr. cafea lichid și 10 gr. zahăr. Punem laptele strecurat să se fiarbă. În timpul acesta facem cafeaua fără zahăr. Punem într-un inbric apă și 2 lingurițe de cafea. Laptele fiert îl punem într-o cană sau într-un pahar. Apoi turnăm cafeaua, după ce s-a fiert, strecurând-o printr-o strecurătoare deasă să un treacă cocoloașele. Apoi punem și zahăr.

Din “Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.

 

FOTO: staticflickr.com

Surogatele de cafea, la țăranul român. Coajă de pâine, cartofi, rădăcină de topinambur, de cicoare sau de andivă (câteva rețete)

Written by

Răspundeți

Check Also
Prepararea mămăliguții pripite și Românească (rețete din 1931)
Mămăliguța pripită se face într-un ceaon. Se pune în ceaon ½ apa și ¼ mălaiu. ...