Potaj de fasole (rețetă din 1931)

Cosmin Dragomir Rețete Zdravene

Se prepară astfel: se alege fasolea, se spală și se pune la fiert. Când este fiartă o cunoaștem că bobul este moale. După ce fierbe o scurgem și o trecem printr-o sită. Înferbântăm unt și turnăm fasolea. Apoi mestecăm. Ca să fie subțire subțiem cu lapte fiert sau cu zeama în care a fiert fasolea. Se servește ca primul fel. Se garnisește cu crutoane de pâine albă. Crutoanele să fie niște pătrate mici de pâine albă prăjite.

Cantități ingrediente (pentru 2 persoane):

140 gr. fasole

40 gr. unt

1 pahar lapte

250 gr crutoane (pâine în pătrate mici prăjite)

6 gr. sare.

Din “Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.

FOTO: mexmarket.co.uk

Written by

Răspundeți

Check Also
Care sunt principalele reguli ale platingului
Există o ușoară derută în mediul culinar amatoricesc, dar nu numai, în ceea ce privește ...