Ciulama de pui (rețetă din 1931)

Cosmin Dragomir Rețete Zdravene

Se prepară cu carne de pui, prăjită sau fiartă. Se încinge untul, apoi se adaugă făină până îmbibă toată grăsimea. Se lasă apoi să stea pe marginea mașinei 1-2 ore , iar cu 20 de minute înainte de masă o preparăm. Îi punem sare, o sunțiem cu bulion de carne. Astfel preparat adaogăm carnea și o mai lăsăm puțin să fiarbă, iar la masă o servim ca felul al doilea cu mămăliguță. Să nu se lase niciodată să se ridice grăsimea la suprafață. Aceasta din cauză că se lasă mult timp preparată.

Din “Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.

Written by

Răspundeți

Check Also
Ostropel de pui (rețetă din 1931)
Se întrebuințează carnea fiartă sau prăjită. Se face un sos românesc cu deosebire că în ...