Ostropel de pui (rețetă din 1931)

Cosmin Dragomir Rețete Zdravene

Se întrebuințează carnea fiartă sau prăjită. Se face un sos românesc cu deosebire că în loc de ceapă punem usturoiu, îl trecem prin sită să aibă sosul un aspect mai frumos. În sos se adaugă puțin oțet. Astfel preparat sosul, îi adaugăm carnea, îl lăsăm să mai fiarbă puțin și îl servim ca felul al doilea. La servit se aranjează pe marginea farfuriei felii de lămâie. Cine dorește pune chiar în compoziție.

Din “Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.

Written by

Răspundeți

Check Also
Prepararea colivei (rețetă din 1931)
Coliva se prepară astfel: Mai întâi curățăm grâul apoi îl pisăm puțin umed până când ...