Servirea ouălelor (1931)

Cosmin Dragomir Rețete Trebi gospodărești

Oul este un aliment foarte hrănitor.

Ca să-l putem mânca trebuie să îl fierbem s-au să-l prăjim. Ouăle se fierb după cât vrem de tari s-au moi. Ouăle moi se țin trei minute, ouăle potrivite se țin cinci minute și ouăle tari se țin opt minute. Luăm un vas, îi punem apă și-l punem să fiarbă. Luăm oule le spălăm și după ce a început să clocotească apa, punem și ouăle în vas. Le ținem în apă după cât vrem de moi s-au tari. Apoi le scoaem din vas și le punem într-o faurfurie ca să se răcească. Astfel se fierb ouăle.

Din “Caiet pentru gospodarie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea)

Written by

Răspundeți

Check Also
Șerbet de zahăr ars (rețetă din 1931)
Cantități: 1 kg de zahăr ars, 3 pahare de apă. Unelte: 1 lingură, 1 castron ...