Borș de zarzavat (rețetă din 1931)

Cosmin Dragomir Rețete Zămuri

Pași:

  • Adunarea zarzavatului și uneltele necesare.
  • Curățitul zarzavatului.
  • Fierberea borșului cu o ceapă.
  • Fierberea zarzavatului separat cu sare.
  • Adăugarea borșului peste zarzavat.
  • Servirea ca primul fel.

Cum se prepară: Adunăm marerialul și toate uneltele necesare. Luăm zarzavatul așa cum este, îl spălăm, și-l curățim. Tăem morcovul, țelina, o tăem pai și cartoful cu cuțitul rodel. Acum s-a inventat astfel de curățit cartoful și anume ca mărul. Dar se tae coaja subțire că știm că partea hrănitoare este sub coajă. Apoi punem sare în zarzavat și în borș ca să-i dea un gust mai bun. Dupăce l-am fiert, îl servim ca primul fel, căci se deschide pofta de mâncare.

Din “Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.

Written by

Răspundeți

Check Also
Borș de sfeclă (rețetă din 1931)
Se ia o jumătate de sfeclă, 1 ceapă, pătrunjel, 3 cartofi, 1 felie de țelină ...