Carne de vițel cu sos tartar (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Chiolhan Rețete

Tăiem carnea de vițel în bucăți mărunte și o prăjim în untură, apoi o dăm prin mașina de tocat de 4 ori, îi adăugăm apoi puțină smântână, pipărată și sărată după gust, și mai punem 2 gălbenușuri.

Trecem prin mașina de tocat iar de vreo 4 ori 4-5 gălbenușuri de ou tari, adăugăm puțină smântână ca să subțiem.
Luăm un șervet pe care întindem carnea într-o foaie subțire peste care punem gălbenușurile trecute prin mașină și întindem pe toată suprafața cărnii.  Formăm apoi o ruladă pe care o punem la rece. Servită tăiată felii și cu sos tartar.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală. Pentru ilustrație am folosit o pagină la întâmplare din acest caiet.

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Papara de ouă cu cartofi (rețetă interbelică)
Tăiem cartofii în pătrățele, îi fierbem în puțină apă, apoi îi strecurăm și îi prăjim ...