Eclere (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zaharicale

Se pun la fiert 250 gr. apă, 125 gr. ulei, un vîrf de cuțit de sare. Cînd clocotește prima dată, se ia deoparte și se pun 250-300 gr. făină. Se amestecă bine și se lasă la rece. Cînd s-a mai răcorit puțin, se omogenizează po rînd cu 5 ouă întregi. Se ia cu lingurița și se pune în tava unsă cu ulei (cocoloși). Se las la cuptor pînă prind o culoare aurie. Crema – din budincă, de vanilie sau ciocolată.
Se pudrează cu zahăr pudră și se pune și glazură de ciocolată (după preferințe).

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală. Pentru ilustrație am folosit o pagină la întâmplare din acest caiet.

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Pepene galben cu rom (rețetă interbelică)
Luăm un pepene copt și tare, îl curățim de coaje, de semințe și de partea ...