Limbă rasol (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zdravene

Se spală limba în mai multe ape, frecând-o cu puțin mălai ca să se ducă ori ce murdărie ar fi între pori. Se scoate gâtlejul și se ține limba cel puțin o oră în apă rece înainte de a fi pregătită. Se pune limba la fiert într-o cratiță cu apă rece, 2 cepe, câteva fire de pătrunjel, o frunză de dafin, sare, 5-6 boabe de piper. Cum începe să dea în clocote, se spumește, se acoperă și se lasă să fiarbă liniștit timp de 3 ore. Se curăță de piele începând din vârf, trăgând-o ușor și ajutându-ne cu un cuțit. Dacă între timp s-a răcit, se pune
câteva minute în apa în care a fiert să se încălzească. Se servește fierbinte, cu sos de hrean, de roșii sau alt sos.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi
mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Ouă umplute cu roșii (rețetă interbelică)
Se fierb 6 ouă, se curăță și se taie în două în lungime. Se scot ...