Macaroane (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zaharicale

Se amestecă 150 gr. nuci pisate cu 250 gr. zahăr pudră și se adaugă treptat 3 albușuri nebătute, frecând cât se poate
de bine. După aceia se mai adaugă 150 gr. zahăr pudră și încă 1-2 albușuri și 150 gr. făină.
Din această compoziție se toarnă cu cornetul pe o tavă unsă și așternută cu hârtie rondele mici și regulate. Batem de
câteva ori tava pe masă ca să se așeze toate grămăjioarele, apoi coacem la foc potrivit.
Se poate face și amestecând această compoziție cu fructe sau numai macaroanele după s-au copt, două câte două, cu o
compoziție făcută din 80 gr. alune prăjite, 50 gr. zahăr pudră amestecate cu esență de cafea și 100 gr. unt.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi
mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

Written by

Răspundeți

Check Also
Ciorbă de potroace (rețetă interbelică)
La ciorba de potroace, borșul e înlocuit cu zeamă de varză. Se fierb aripile, picioarele, ...