Omletă de ouă umplute cu roșii (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Mizilicuri Rețete

Luăm pătlăgele roșii bine coapte, le ținem o minută în apă clocotindă, le curățăm de coaje, le tăiem în două, le scoatem semințele cu o linguriță. Le tăiem în bucățele, le sărăm, le pipărăm, punem puțin zahăr, puțin pătrunjel verde tocat mărunt. Le prăjim în unt, apoi umplem omleta cu ouă.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală. Pentru ilustrație am folosit o pagină la întâmplare din acest caiet.

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Crochete de cartofi (rețetă interbelică)
Cartofii fierți și scobiți, sărați, lucrați ca un piure foarte fin, se amestecă cu câteva ...