Pui cu smântână (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zdravene

Rumenim sferturi de pui împreună cu ceapă rasă, în untură, stingem cu apă și lăsăm să fiarbă până e aproape gata
adăugând sare și piper. Batem o ceașcă de smântână cu o lingură de făină, turnăm deodată în sosul mâncărei lăsând să
dea un clocot până se leagă, iar după ce luăm dela foc dregem cu un gălbenuș ca să-i dăm culoare gălbuie. Se
servește cu cartofi fierți în apă și presărați cu pătrunjel tocat.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi
mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Ochiuri la capac cu smântână (rețetă interbelică)
Se pregătesc ochiurile într-o formă de porțelan cu marginile scunde și care merge la foc. ...