Roche (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zaharicale

Se pun două albușuri într-un căzănel, se adaugă zahăr puțin câte puțin, bătând pe un foc slab. Adăugăm treptat până la 100 gr. zahăr pudră bătând mereu. După aceea lăsăm să se răcească puțin și amestecăm încet cu o lopățică de lemn adăugând 100 gr. migdale tăiate fin sau mai prăjite în zahăr și tăiate mărunt. Așezăm compoziția cu lingura în grămăjioare mici pe o tavă cu hârtie și coacem la foc foarte moale ca să nu prindă rumeneală.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Bazruh | Dreamstime.com

Written by

Răspundeți

Check Also
Salată de varză roșie (rețetă interbelică)
Se taie varza foarte fin. Deoparte se pune la foc să fiarbă oțet de vin ...