Salată de icre negre (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Salăți

Salata se pregătește din icre care trebuesc frecate într-o strachină cu o lingură de lemn.
Se adaugă miez de franzelă muiat în apă și stors bine, cam jumătate din cantitatea icrelor.
Se freacă până ce pâinea e complet amestecată cu icrele. Se adaugă unt de lemn câte puțin și lămâie. Dacă icrele nu sunt prea sărate, se mai adaugă sare după gust.
Trebuesc frecate cel puțin ½ oră. La 100 gr. icre, cel puțin 100 gr. unt de lemn.
Se așează pe farfurie și se garnisește cu salată verde și felii subțiri de ridichi de lună.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Bazruh | Dreamstime.com 

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Salată de creer (rețetă interbelică)
Se fierbe creerul. După ce s-a răcorit, se presează sau se freacă într-o strachină cu ...