Salată de varză roșie (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Garnituri Rețete Salăți

Se taie varza foarte fin. Deoparte se pune la foc să fiarbă oțet de vin îndoit cu apă și cu sare cât trebue. Se toarnă oțetul clocotit peste varză și se amestecă bine cu o lingură de lemn.
Varza astfel pregătită se poate ține în borcane și câteva săptămâni.
Înainte de a o servi, îi adăugăm și puțin unt de lemn.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Bazruh | Dreamstime.com

Written by

Răspundeți

Check Also
Salată de fasole verde (Rețetă interbelică)
Prentru salată se preferă salata grasă. Se curăță, se spală și se pune la fiert ...