Țigarete (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zaharicale

Se amestecă 250 gr. zahăr cu 25 gr. făină și opt albușuri bătute spumă, apoi subțiem totul cu 250 gr. frișcă nebătută. Parfumăm cu vanilie. Această compoziție se așează pe un fund de metal cernit în dreptunghiuri de lungimea unei cărți de joc și pe jumătate atât de largi. Le dăm această formă cu cuțitul netezând bine marginile ca să fie perfect drepte. Se coace la cuptor potrivit. După ce sunt gata, se scot una câte una, se răsucesc pe un băț (cu parte de pe fund înăuntru). Se pudrează repede cât sunt fierbinți.
Se servesc umplute cu frișcă sau cremă de vanilie.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto ©  Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Salată bulgărească (rețetă interbelică)
Se face din zarzavaturi ce se pot mânca crude ca: roșii, ardei, castraveți, ceapă și ...