Crochete de ouă (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Mizilicuri Rețete

Se fierb 6 ouă tari, se curăță de coaje și se dau prin mașină sau se toacă mărunt. Se amestecă apoi cu 2 ouă crude, o lingură de pesmet fin, sare, piper, frunză de pătrunjel mărunt și o lingură-2 de smântână groasă, după consistența compoziției. Ca să fie mai gustoase, adăugăm, dacă avem la îndemână, ceva ciuperci tocate foarte mărunt și înăbușite în unt. Din această compoziție formăm cârnăciori, se dau prin pesmet și se prăjesc în untură foarte fierbinte. Se servesc ca garnitură la orice fel de legume.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Ouă umplute cu creer (rețetă interbelică)
Se fierb 7-8 ouă tari, se curăță și se taie în două în lungime. Se ...