Dulceață de struguri (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zaharicale

Se aleg struguri cu boaba mare și tare. Se curăță boabele de pieliță și cu un ac scoatem cu grijă sâmburii. Se pun într-un tifon, ținându-le atârnate ca să se scurgă zeama, între timp fierbem siropul. Se fierb 2 kgr. zahăr cu 3 pahare de apă și când e bine legat se pun struguri adăugând un baton de vanilie și zeama dela o lămâie.
Restul ca la celelalte dulcețuri.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Prăjitură Gica (rețetă interbelică)
Blat: 6 albușe se bat spumă cu o cană de zahăr, după ce e bătută se ...