Glazură de cafea (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zaharicale

Se pun într-o cratiță 150 gr. zahăr cu 4 linguri de cafea. După ce s-a topit zahărul, se dă cratița pe foc și se lasă să fiarbă până se leagă, ceva mai puțin ca pentru șerbet. Se lasă apoi să se răcească până poți să-l atingi cu mâna fără să te frigi și freacă cu o vergea de lemn până se deschide la culoare.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

Surogatele de cafea, la țăranul român. Coajă de pâine, cartofi, rădăcină de topinambur, de cicoare sau de andivă (câteva rețete)

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Marmeladă de portocale (rețetă interbelică)
Se aleg portocale mari cu coaja groasă. Se spală și se șterg. Se pune o ...