Glazură de cafea (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zaharicale

Se pun într-o cratiță 150 gr. zahăr cu 4 linguri de cafea. După ce s-a topit zahărul, se dă cratița pe foc și se lasă să fiarbă până se leagă, ceva mai puțin ca pentru șerbet. Se lasă apoi să se răcească până poți să-l atingi cu mâna fără să te frigi și freacă cu o vergea de lemn până se deschide la culoare.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

Surogatele de cafea, la țăranul român. Coajă de pâine, cartofi, rădăcină de topinambur, de cicoare sau de andivă (câteva rețete)

 

Written by

Răspundeți

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Check Also
Marmeladă de portocale (rețetă interbelică)
Se aleg portocale mari cu coaja groasă. Se spală și se șterg. Se pune o ...