Ouă cu maioneză (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Mizilicuri Rețete

Se fierb ouăle tari. Când s-au răcit se cojesc și se taie în două în lung. Se așează pe o farfurie și se toarnă deasupra o maioneză pregătită cu muștar și la care s-a adăugat și o lingură bună de smântână (la 2 gălbenușuri, o lingură smântână și o linguriță de muștar), peste fiecare ou se așează o frunzuliță de salată sau măsline.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Ochiuri la capac cu smântână (rețetă interbelică)
Se pregătesc ochiurile la capac, la care se întrebuințează o formă de porțelan cu marginile ...