Ouă umplute în coaje (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Mizilicuri Rețete

Se fierb ouăle după ce au fost spălate. Se lasă să se răcească. Se taie în lung în două cu un cuțit ascuțit ca să nu se sfarme coaja. Se scot albușul și gălbenușul și se pun pe un fund de lemn, iar cojile de o parte. Se toacă oul bine până devine mărunt, se adaugă la 6 ouă o lingură de smântână și miezul dela o felie de franzelă muiat în lapte. Se mestecă totul până nu se mai cunoaște pâinea, se adaugă sare, piper alb și mărar tăiat mărunt. Cu această pastă se umplu cojile de ou puțin bombate, se bat deasupra cu pesmet și se prăjesc în unt. Se servesc calde.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

Written by

Răspundeți

Check Also
Crochete de ouă (rețetă interbelică)
Se fierb 6 ouă tari, se curăță de coaje și se dau prin mașină sau ...