Pesmeți cu rom (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zaharicale

Se freacă 5 ouă întregi cu 5 linguri de zahăr vanilat, 5 linguri de unt topit, 2 linguri bune de rom și o jumătate linguriță bicarbonat. Se amestecă cu făina cât se cere și se frământă bine până se face un aluat potrivit de tare. Se întinde o foaie cam de jumătate deget de groasă. Se taie forme mici și se coc la cuptor pe o tavă presărată cu făină. Se coc la foc potrivit.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Cremă de vanilie (rețetă interbelică)
Se pune un baton de vanilie înttr-o cratiță cu ½ litru de lapte clocotit. Se ...