Prăjitură Gica (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zaharicale

Blat: 6 albușe se bat spumă cu o cană de zahăr, după ce e bătută se adaugă 3 linguri făină și o cană de nucă tăiată bucăți, se amestecă toate la un loc și se coace blatul.
Crema: 6 gălbenușe se bat pe abur cu o cană de zahăr și jumătate de margarină (nu se folosește unt) și 3 linguri cacao, după ce s-a îngroșat se pune caldă pe blatul rece.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Prăjitură cu amoniac (rețetă interbelică)
Blat: 5 ouă, 10 linguri zahăr, 5 linguri smântână sau lapte, 10 linguri ulei, 2 ...