Ciuperci umplute (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Garnituri Rețete Zdravene

Se aleg ciuperci mari, frumoase. Se rupe cotorul, se spală și se scurg. Se așează toate într-o formă ce merge la foc, stropindu-le cu puțin unt. Se dau la cuptor vreo 10 minute, până încep să se moaie. Se toacă mărunt cozile de ciuperci împreună cu o ceapă sau două. Se pun la foc cu o lingură de unt. Când s-au muiat, se presară un vârf de lingură de făină, se adaugă o jumătate ceașcă de vin alb și o jumătate ceașcă zeamă de carne. Se lasă să fiarbă. Se mai adaugă o jumătate foi de usturoi sfărâmat cu lama cuțitului, puțin bulion, sare, piper și 2 linguri de pesmet. Se ține pe foc până devine pasta destul de groasă. Se adaugă o linguriță de pătrunjel verde tocat. Se pune câte o linguriță de umplutură în fiecare ciupercă, netezând deasupra cu cuțitul muiat în apă. Se presară pesmet fin, se dau la cuptor. Înainte de a servi, se pune peste fiecare ciupercă o bucățică de unt.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Ciorbă de pui (rețetă interbelică)
Într-o oală cu 3 litri de apă se pun la fiert un morcov, o rădăcină ...