Gogoșari în oțet (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Garnituri Mănăstirești Rețete Salăți

Se aleg gogoșari frumoși, ne vătămați. Se spală și se lasă pe un șervet să se svânteze sau se șterg cu o cârpă moale. Se înțeapă fiecare cu un ac de 2-3 ori. Se așează în borcane.
Se fierbe oțetul adăugând la fiecare litru de oțet o lingură de sare, una de zahăr și o frunză de dafin. După ce s-a răcorit bine, se toarnă peste gogoșari, punând deasupra câteva boabe de muștar sau frunze de vișin. Se pun apoi 2 scândurele mici încrucișate care să ție gogoșarii în oțet. Se leagă cu hârtie de pergament, se țin la răcoare.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Cremă cu foi de napolitană (rețetă interbelică)
Igrediente: 250 gr. margarină, 300 gr. zahăr, zahăr vanilat, 4 ouă, 100 gr. nuci măcinate ...