Prăjitură cu amoniac (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zaharicale

Blat: 5 ouă, 10 linguri zahăr, 5 linguri smântână sau lapte, 10 linguri ulei, 2 căni (aproximativ) făină, esență
Se bat ouăle cu furculița, apoi se pun zahărul, smântâna, uleiul, esențe, se amestecă bine, apoi se adaugă puțin câte puțin făină (să fie mai moale, ca și blatul de tort) și se fac 4 foi din această compoziție. Se unge bine tava cu făină, se pun în tavă și se întind peste tot, devin ca niște foi de blat mai subțiri.
Crema: se fierbe lapte cu făină și zahăr, apoi se ia de pe foc să se răcească puțin și se pune margarină, se amestecă bine și se pune esență. În loc de cremă se poate pune frișcă.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Prăjitură cu vișine (rețetă interbelică)
Ingrediente: 300 gr zahăr, 3 ouă întregi, 100 gr lapte, 100 gr ulei, bicarbonat, 300 ...