Prăjitură cu vișine (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zaharicale

Ingrediente: 300 gr zahăr, 3 ouă întregi, 100 gr lapte, 100 gr ulei, bicarbonat, 300 gr făină
Se amestecă zahărul și ouăle, se adaugă laptele, ulei, bicarbonat, făina, se amestecă bine și se toarnă în tavă neunsă. Deasupra se presară vișine scurse și se pune la cuptor la foc domol – ½ oră.
Glazură de ciocolată: 5 linguri zahăr, 2 linguri cacao, 3 linguri apă rece, unt cât o nucă, se pune la fiert și se toarnă caldă.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Pastă de ou (rețetă interbelică)
Se dau prin sită sau mașina de tocat câteva ouă răscoapte care se amestecă cu ...