Prăjitură Diana (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zaharicale

Foile – 200 gr margarină se freacă cu 200 gr zahăr, se adaugă 5 gălbenușe treptat, un vârf de cuțit bicarbonat, apoi albușurile spumă și 250 gr făină.
Se fac 3 foi, care ultima se pune cacao.
Crema – 150 gr. nucă măcinată, 150 gr zahăr, 1 lingura lapte fierbinte se freacă bine, apoi se adaugă 150 gr unt. Când compoziția e rece, se umplu foile și se face o glazură de ciocolată.
Glazură de ciocolată – 5 linguri : 2 linguri cacao, 3 linguri apă rece, unt cât o nucă se pun la fiert și se toarnă caldă.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Sos maioneză (rețetă interbelică)
Proporția e de 100-150 gr untdelemn pentru fiecare gălbenuș. Punem 2 gălbenușuri într-un castron cu ...