Ciorbă de crap (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zămuri

Cantitățile: 1 kgr. pește, zarzavaturi de supă tăiate foarte subțiri, leuștean, pătrunjel, ceapă verde, 1 roșie, ½ litru borș, ½ litru apă, 1 lingură orez. Se fierb în apă zarzavaturile. Când sunt moi, se adaugă borșul fiert, separat și curățat de spumă, peștele și orezul. Se mai lasă ¼ de oră la fert, se adaugă leușteanul și pătrunjelul cu câteva minute înainte de a servi.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Piept de vițel umplut (rețetă interbelică)
Cantitățile: 1 kgr. piept de vițel, 100 gr. ficat, 2 pâinișoare, 2 ouă, 1 ceapă ...