Ouă în aspic (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Mizilicuri Rețete

Ouăle răscoapte se taie în jumătăți, dealungul. Aceste jumătăți se taie felioare, reconstituind cu ele jumătatea de ou. Se ung felioare de pâine cu maioneză, se așează deasupra jumătatea de ou vârând între fiecare felioară puțină șuncă sau resturi de limbă fiartă sau de salam. Când forma oului este reconstituită, se toarnă peste ele aspicul încălzit care se lasă la rece să se întărească. Aceste sandvichuri se servesc cu ridichi.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Mușchi tocat (rețetă interbelică)
½ kgr. carne grasă de porc, ½ kgr. carne de vacă se dau de câteva ...