Pâine de albuș (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zaharicale

Se bat 12 albușuri spumă cu un pahar de zahăr pisat. Se adaugă un pahar de făină și un pahar de nuci amestecate cu stafide. Se toarnă compoziția într-o formă dreptunghiulară unsă cu unt și presărată cu făină. Se coace la foc potrivit. Când e gata, se răstoarnă și după ce s-a răcit se taie felii subțiri. E mai gustoasă după câteva zile.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Pâinea Episcopului (rețetă interbelică)
Se bat bine 5 ouă întregi cu atât zahăr cât cântăresc ouăle. Se adaugă cu ...