Pepene galben umplut cu mure (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zaharicale

Se taie capacul unui pepene, se golește de sâmburi, se scoate miezul cu o lingură de argint ca să nu se înegrească, se taie bucățele pătrate, se amestecă cu mure, zahăr și rom, se umple la loc, se ține la ghiață. Când se servește la masă întreg, se taie felii ca ori ce pepene.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Ghiveci cu carne (rețetă interbelică)
Cantitățile: ½ kgr. vițel gras, ½ vânătă, 3-4 cartofi, 1 morcov, ½ țelină, 1 ardei ...