Pesmeți cu ciocolată (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zaharicale

Se pun într-o cratiță 250 gr. de migdale curățate și date prin mașină, 250 gr. zahăr pisat, 75 gr. ciocolată rasă, coaja rasă dela o lămâie, un vârf de linguriță de scorțișoară și 2-3 linguri de apă. Se amestecă pe foc până se topește zahărul și celelalte și se preface într-o pastă groasă. Se adaugă făină puțină atât cât să se facă un aluat potrivit de gros, care se întinde într-o foaie de ½ cm. grosime. Se taie cu cuțitul în fășii dreptunghiulare, se ung cu albuș și se presară cu zahăr. Se coc la foc potrivit pe o tavă unsă cu unt.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Pișcoturi (rețetă interbelică)
Se pun într-un castron 125 gr. de zahăr pisat, 4 gălbenușuri de ou și jumătate ...