Pesmeți cu rom (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zaharicale

Se freacă 5 ouă întregi cu 5 linguri de zahăr vaniliat, 5 linguri de unt topit, 2 linguri bune de rom și o jumătate linguriță de bicarbonat. Se amestecă cu făină cât se cere și se frământă bine până se face un aluat potrivit de tare. Se întinde o foaie de jumătate deget grosime, se taie forme mici care se așează într-o tavă presărată cu făină. Se ung cu ou, se presară cu zahăr tos și se pune deasupra pe fiecare câte o stafidă. Se coc la foc potrivit.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Pesmeți cu nuci (rețetă interbelică)
Se face un aluat din 200 gr. făină, 200 gr. nuci trecute prin mașină, 200 ...