Piept de vițel umplut (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Chiolhan Rețete

Cantitățile: 1 kgr. piept de vițel, 100 gr. ficat, 2 pâinișoare, 2 ouă, 1 ceapă prăjită, sare, piper, verdeață, 3 linguri untură, 1 ceapă, piper boabe. Se desprinde carnea de pe oasele pieptului formând o pungă care se umple cu pâine muiată frământată cu ficatul, verdețurile, ouă, ceapă, sare, piper, se coase să nu iasă umplutura, se rumenește în cuptor cu untură, sare, piper boabe și o ceapă, se servește cu piure de cartofi.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Chiftele de legume (rețetă interbelică)
Se trec prin sită o conopidă mică, 2 cartofi, 2 fire de praz, 2 linguri ...