Prăjitură cu bulion (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zaharicale

10 linguri bulion
10 linguri ulei
15 linguri zahăr
făină cât cuprinde
1 lingură amoniac stinsă cu bulion
făcute 8 foi pe dosul tăvii
Cremă – 2 căni de lapte, zahăr, nucă și cacao, fierte
Cornulețe – 0,500 untură, 14 linguri apă, 4 linguri oțet, un pic de sare, făină cât cuprinde

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Cornulețe cu marmeladă (rețetă interbelică)
Se face un aluat dintr-o ceașcă de smântână, ½ kgr. făină, 120 gr. unt și ...