Tartă de vișine (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zaharicale

Cantitățile: 500 gr. vișine curățate, 150 gr. zahăr praf, 250 gr. făină, 125 gr. unt, 2-3 linguri vin alb, vanilină.
Se frământă aluatul, care se așează într-o formă unsă cu unt, se acoperă cu vișine, se presară cu zahăr și se coace la cuptor până se rumenește. Se servesc călduțe. În timpul coptului, vișinele pătrund în aluat dându-i gust plăcut.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Plăcintă de mere cu vin (rețetă interbelică)
Cantitățile: ½ kgr. făină, 1 pahar lapte, 100 gr. zahăr, scorțișoară, ½ kgr. mere, 2 ...