Tort de biscuiți (rețetă interbelică)

Cosmin Dragomir Rețete Zaharicale

Se pun felii de cozonac sau pișcoturi într-o compotieră adâncă, cu boabe de dulceață între fiecare strat; se toarnă peste ele esență de cafea neîndulcită, amestecată cu rom și liqueur, se lasă să se îmbibe bine. Se garnisește cu frișcă bătută, sos de dulceață roșie, se mai stropește cu rom și se garnisește cu câteva migdale.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Gogoși în vin (rețetă interbelică)
Cantitățile: 4 linguri pesmet, 80 gr zahăr, 4 ouă, ¾ pahar vin îndulcit. Se freacă ...