Crap cu roșii (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Chiolhan Rețete

Cantitățile: un crap potrivit, 100 gr. untdelemn, 2 kgr. roșii, 2 bucăți zahăr, sare, piper, verdeață.
Se curăță crapul de solzi și de măruntaie, se culcă întreg în untdelemn, se prăjește înfundat, se acoperă cu roșiile tăiate felii, se adaugă sare, zahăr, piper, verdeață. Se umezește mereu cu sosul de roșii și se coace în cuptor 50 de minute.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Plachie de pui (rețetă interbelică)
Cantitățile: 2 pui mici, 2 căței usturoi, un pătrunjel tăiat julienă, zeama unei lămâi, verdeață, ...