Friptură italiană (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Chiolhan Rețete

Cantitățile: 250 gr. vițel tocat, 250 gr. porc tocat, 1 creer mic, fert și tocat, miez de pâine muiat în lapte, 2 ouă, sare, piper, ienibahar, coaje de lămâie, 100 gr. unt, 1 pahar vin roșu.
Se frământă carnea cu pâinea muiată și ouăle până devine ca o pastă, se formează în sul care se pune într-o tavă unsă, netezind cu mâna udă ca să-i dăm o formă frumoasă, se coace în cuptor, cu unt, se stropește din când în când cu vin.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Diminutivele, un patrimoniu disprețuit
Țineți minte bancul în care profesoara le zice copiilor să nu mai spună albinuțe, fluturași ...