Sdrențe de orez (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Rețete Zaharicale

Cantitățile: 150 gr. orez opărit în apă, ½ litru lapte, 100 gr. unt, sare, 2 gălbenușe, zahăr după plac, 25 gr. migdale fierte, 25 gr. stafide.
Se fierbe orezul în lapte îndulcit și se pune la răcit, se freacă untul cu ouăle și gălbenușele până se albesc, se amestecă cu orezul, cu stafidele și cu migdalele. Se rumenește o mămăligă moale și se desprinde de pe oală. Se ia dela foc, se adaugă zahărul și ouăle unul câte unul mestecând mereu. Se răcește. Se dă drumul cu lingurița în grăsime încinsă, punând câte puțin odată, ca să aibă loc să crească. După ce s-au rumenit, se scot, se presară cu zahăr vaniliat sau se servesc cu sirop de smeură.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Crap cu roșii (rețetă interbelică)
Cantitățile: un crap potrivit, 100 gr. untdelemn, 2 kgr. roșii, 2 bucăți zahăr, sare, piper, ...