Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Rețete Zdravene

Cantitățile: ¾ kgr. vițel, 125 gr. costiță afumată, 1 castravete murat, 1 ceapă, ½ pahar smântână, chimen, sare, paprica.
Se prăjește carnea cu costița tăiată felii subțiri și ceapă tocată, se stinge cu apă, se fierbe acoperit. Când carnea este gata, se scoate pe farfurie. Sosul rămas în cratiță se leagă cu smântână, se adaugă castravetele tăiat mărunt, chimen, paprica și se lasă să dea în clocot. Se toarnă sosul peste carne. Se servește cu macaroane.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Prune în ciocolată (rețetă interbelică)
12 prune mari, vâstoase, se curăță de coaje, se scot sâmburii, se înlocuesc cu câte ...