Măruntaie cu sos acru (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Rețete

Măruntaie de pasăre se fierb în apă cu sare și o lingură oțet. Cu 10 minute înainte de a servi, se face un sos din untură, făină, 3 gălbenușe, puțin oțet, sare, un pic de zahăr, se îngroașe la foc mic, se adaugă puțină zeamă de carne. Măruntaiele așezate pe farfurie fierbinte se acoperă cu acest sos.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Ruladă de nuci cu marmeladă (rețetă interbelică)
Se freacă 6 gălbenușuri cu 4 lingurițe de zahăr până se albesc, se adaugă 6 ...