Papară (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Rețete Zaharicale

Cantitățile: 1 franzeluță de lapte, 100 gr. unt, 1 litru lapte, vanilie, 4 ouă, 125 gr. zahăr.
Se taie felioare de franzeluțe, se ung cu unt, se așează într-o formă unsă, cu partea untului spre fund. Se toarnă peste pâine un litru de lapte îndulcit și vaniliat amestecat cu 4 ouă. Se coace la cuptor acoperind în momentul când suprafața începe a se usca. Se servește caldă, răsturnată pe farfurie, cu sirop de fructe.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Măruntaie cu sos acru (rețetă interbelică)
Măruntaie de pasăre se fierb în apă cu sare și o lingură oțet. Cu 10 ...