Salată de ficat (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Rețete Zdravene

Cantitățile: 250 gr. ficat de vițel, 1 franzeluță muiată în lapte, sare, piper, ½ ceapă tocată, 3 linguri untdelemn, ouă răscoapte, măsline.
Ficatul fiert și răcit se dă de câteva ori pe mașina de tocat, cu pâine. Se freacă bine cu untdelemn, ceapă, sare, piper, se așează pe o farfurie, ca icrele, se garnisește cu felii de ouă răscoapte și măsline.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

Ficat de vită burghez – Cosntantin Bacalbașa (1935)

Written by

Răspundeți

Check Also
Supă de varză (rețetă interbelică)
Cantitățile: ½ varză dulce, ½ varză acră, ½ kgr. piept de vacă, 1 lingură făină, ...