Bulion de ardei (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Rețete Trebi gospodărești

Se spală curat ardei roșii, mari, se curăță de cozi și de semințe și se taie în 3-4 bucăți. Se pun în oala în care vor fierbe cu puțină sare. Se lasă să stea așa câteva ore, ca să lase apă. Se pun apoi cu totul la fiert, amestecându-i cu o lingură de lemn, să nu se prindă pe fund. Se trec prin sită și apoi se mai pun la fiert până se leagă. Se umplu în sticle, care au fost mai întâi spălate și ținute câtva timp la gura cuptorului.
Se astupă cu dopuri, apoi cu ceară roșie. Se păstrează la rece.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Găluști cu prune (rețetă interbelică)
Se face un aluat din ½ kgr, cartofi fierți curățați și dați prin mașină, cu ...