Clătite umplute cu șuncă (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Mizilicuri Rețete

Cantitățile: 4 ouă, 80 gr. făină, 125 gr. șuncă, sare, 100 gr. untură, 50 gr. cașcaval ras.
Din făină, gălbenușe, sare, albușele bătute se fac și se prăjesc clătite, se țin la cald, se pune pe fiecare câte o felie de șuncă, se rulează. Se așează pe o farfurie de serviciu, se garnisesc cu felii de roșii, se presară cu cașcsaval ras și se mai lasă puțin la cuptor.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Salată de roșii specială (rețetă interbelică)
Se pune pe farfuria de serviciu un strat de felii de roșii curățate de pielițe, ...