Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Rețete Salăți

Se pune pe farfuria de serviciu un strat de felii de roșii curățate de pielițe, se presară cu brânză albă fărâmată, un ardei gras tăiat subțire, pătrunjel, mărar, 3 ouă răscoapte tăiate felii. Se amestecă într-o farfurie 3 linguri untdelemn bun cu o lingură de oțet, sare și piper, se toarnă peste salată câteva minute înainte de a servi.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Roșii picante (rețetă interbelică)
Se socotesc 2 roșii de persoană. Se taie roșiile felii, se dau prin sare, se ...