Cartofi cu cremă (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Rețete Zdravene

75 gr. cartofi, crema dela 1 litru de lapte, 1 lingură de unt.
Se prăjesc în grăsime cartofii tăiați în bucățele mici. Când sunt prăjiți și rumeniți, se pun pe o farfurie și se țin la cald, se pudrează cu sare.
Se pun într-o cratiță o lingură de unt, 2 gălbenușuri de ou, crema dela 1 litru de lapte, se pun să se încălzească, dar să nu fiarbă. De cum se îngroașe sosul, se adaugă și cartofii.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Piure Pascal (rețetă interbelică)
½ kgr. cartofi, 4 ouă, 50 gr. unt sau grăsime, ½ l. lapte, 2 linguri ...