Cozonac fără unt și fără drojdie (rețetă interbelică)

Dan Mihuț Rețete Zaharicale

Se freacă 3 gălbenușuri cu o ceșcuță untdelemn, o ceșcuță lapte sau smântână, 200 gr. zahăr praf, un praf de sare, un praf de vanilină, jumătate praf de copt. La urmă se adaugă 3 albușe bătute spumă, precum și ¼ kgr. făină albă. Un sfert din cantitate se ia deoparte într-un vas și se amestecă fie cu o linguriță de cacao, fie cu o linguriță esență de cafea. Se unge o tavă lungă și îngustă, se așterne cu hârtie, se pune întâi compoziția galbenă, apoi se așează la mijloc compoziția neagră, se coace la cuptor și se taie felii.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Ardei în sos de roșii (rețetă interbelică)
Se curăță ardeii de semințe, se opăresc cu apă fiartă sărată, se pun unul într-altul, ...